Kunstutstilling

Velkommen til Kunstutstilling

Hvert år siden 2000 har det vært kunstutstilling tilknyttet Stavsmartn. Kunstutstillingen ble i 2011 flyttet fra Aktivitetssenteret (tidligere i Moksaparken) til Fonstadbygningen som i 2012 fikk ny oppusset galleri i 2. etasje. 

Kunstutstillingen er en salgsutstilling og det er nye kunstnere hvert år. 

Utstillingen åpner fredag kveld en uke før Stavsmartn og holder åpent fredag, lørdag og søndag før det åpnes til Stavsmartn igjen. 

Årets kunstutstiller

Kristian Finborud er utdannet ved Skien Tegne- og Maleskole og ved Statens Høgskole for Kunsthåndverk og Design i Bergen og er en av landets mest populære og folkekjære grafikere. Han har en unik evne til å løfte frem store og små øyeblikk og med et lunt blikk fanger han på humoristisk vis den norske folkesjelen i ord og bilder. Motivene kommer frem gjennom en karakteristisk skisseaktig strek som sammen med en klar komposisjon og nesten abstrakte naturskildringer skaper formspråket han er kjent for.

Finborud arbeider med etsning, og trykkeprosessen er i seg selv svært viktig. Motivet etses ned i en metallplate, og han arbeider også manuelt direkte i overflaten. Fargen settes inn på nytt for hvert eksemplar, noe som gjør at han kan bruke fargevariasjoner gjennom opplaget, og lage trykk som er helt unike.

Åpning 14. oktober 2022 kl 19:00

Åpent lørdag 15. og søndag 16. oktober fra 12:00 - 17:00

Åpent samtidig som Stavsmartn holder åpent. 

Galleriet i 2 etg. i Fonstadbygningen, Stavsplassen, Tretten

Lurer du på noe?

Send oss en melding!

10 + 13 =