Kunstutstilling

Åpning 11. oktober 2024, 19:00
Åpent lørdag 12. oktober 12:00 - 17:00, søndag 13. oktober 12:00 - 17:00, og 18. - 20. oktober i Stavsmartns åpningstider.
Galleriet i 2 etg. i Fonstadbygningen, Stavsplassen, Tretten

Velkommen til kunstutstilling

Hvert år siden 2000 har det vært kunstutstilling tilknyttet Stavsmartn. Kunstutstillingen ble i 2011 flyttet fra Aktivitetssenteret (tidligere i Moksaparken) til Fonstadbygningen, som i 2012 fikk nyoppusset galleri i 2. etasje.

Kunstutstillingen er en salgsutstilling, og det er nye kunstnere hvert år.

Utstillingen åpner fredag kveld en uke før Stavsmartn og holder åpent fredag, lørdag og søndag, før den åpnes igjen til Stavsmartn. 

«Mens vi leter etter ro»

Årets martnskunstnere er keramiker Dag Bratbergsengen og maler og grafiker Stein Rusnes.

Tross sine ulike kunstneriske uttrykk, opptas de begge av hverdagslivets utfordringer og å finne balanse og ro i livet i en tid som er preget av det stikk motsatte.

Med dette som utgangspunkt, forenes deres verker i utstillingen «Mens vi leter etter ro»: en samling av vakre naturmotiver og særpregede keramikkfigurer som på hver sin måte uttrykker en søken etter mening og ro.

 

 

Om kunstnerne

Dag Bratbergsengen

Dag Bratbergsengen (f. 1956) er keramiker, og kommer fra Lillehammer. Bratbergsengen etablerte eget keramikkverksted i 1987 i Ringsaker etter endt utdanning i trearbeid og tegning, og til slutt keramikk ved Harrogate College of Arts i England. Han ble medlem av Norske Kunsthåndverkere (NK) samme år, og har siden drevet som profesjonell kunstner. Siden 1997 har han hatt sitt bosted og eget verksted på Notodden, hvor han også innimellom i korte perioder har undervist i keramikk på Universitetet i Sørøst- Norge.

Dag Bratbergsengen har drevet en utstrakt utstillingsvirksomhet over hele landet. Han har hatt jevnlige separatutstillinger, og vært invitert eller juryert til en rekke kollektive utstillinger. Han har deltatt på NK’s juryerte årsutstillinger flere ganger, og er innkjøpt av Norsk Kulturråd og flere fylkes- og kommunale samlinger. Han har levert flere utsmykninger til offentlige bygg.

Bratbergsengen ble tildelt Statens seniorstipend for kunstnere av Norsk Kulturråd, frem til han gikk av med pensjon. Han har tidligere mottatt flere stipender fra NK, BKH’s hjelpefond, Norsk kulturråd og fra kommunale støtteordninger. Han har hatt flere Artist in Residence-opphold, og vært invitert deltager i «the 13th International Arctic Clay Symposium in Posio, Finland» i 2023.

 

Les og se mer på kuntnerens nettside:

     

Stein Rusnes

Stein Rusnes (f. 1955) er maler og grafiker, oppvokst på Karmøy og bor og arbeider nå i Oslo/Elverum. Han har bakgrunn fra Engen Artskole, Norske Grafikeres verksted og Kunstakademiet. Han er medlem av Norske Billedkunstnere (NBK), Landsforeningen Norske Malere (LNM) og Billedkunstnerne i Oslo (BO).

Rusnes har hatt en rekke separatutstillinger, samt vært representert i flere kollektiv- og gruppeutstillinger rundt om i Norge og også i Brussel. Han har blitt tildelt flere stipender  fra Norsk kulturråd og Vederlagsfondet.

Naturen er hans utgangspunkt og inspirasjon.
Rusnes arbeider med maleri og i perioder med grafikk.

I de grafiske arbeidene bruker han digitalt tegnebrett, fotografier og utsnitt av egne malerier som omformes og bearbeides videre digitalt til ønsket resultat. Arbeidene gjengir ingen bestemte steder.  Rusnes har ønsket å gjenskape en opplevelse eller en stemning etter utallige turer i skog og fjell.

De ferdige arbeidene trykkes på Canson-papir med pigment-blekk.

 

Les og se mer på kuntnerens nettside:

Lurer du på noe?

Send oss en e-post her:

4 + 10 =