Hvert år under Stavsmartn kårer Utstillergruppa beste stand innendørs og utendørs.
I bedømmelsen legges det vekt på utforming av stand, presentasjon av varer og salgsferdigheter.
Premien er heder og ære, samt kroner 2000,- i avslag på neste års standleie.

Her er årets vinnere:

Beste stand i Hippodromen (innendørs)

Årets beste stand innendørs ble Vermas Life.

Vermas Life har et vareutvalg bestående av egenprodusert kakao i flere deilige smaker. Alle deres produkter er laget på naturlige råvarer, er veganske og fri for gluten, melk, nøtter og soya. Produktene kan også kjøpes i deres nettbutikk.

«Vermas Life har fine plakater, bra lys, pent oppstilte varer og forseggjorte esker. Det er delikate farger og pene duker. Varene er egenproduserte, og de tilbyr mange smaksprøver. Selgerne er oppe og står og smiler, har stor varekunnskap og forteller gode historier. De har tatt et gammelt, kjent produkt og tilført bestemors kunnskap. Vi ble rett og slett sjarmert!»

Beste stand utendørs

Årets beste stand utendørs ble Holthaugen Gard AS.

Holthaugen Gard holder til i Gausdal, og selger egenprodusert honning og meieriprodukter. Holthaugen Gard tilbyr dessuten omvisning på bigården sin fra 1. mai til 1. august, der de besøkende kan få prøve seg som birøktere. Produktene kan også kjøpes i deres nettbutikk.

«Holthaugen Gard har en pen presentasjon av sine varer, med fine utstillinger både i front og bak disken. Standen er iøynefallende, ser både innbydende og koselig ut, og vekker nysgjerrigheten. De tilbyr mange smaksprøver, og har fine og informative plakater. Selger er fint kledd i forkle, har super varekunnskap, er blid, pratsom, byr på seg selv og forteller gjerne egne historier.»